Port Dickson (Part 2)



akhirnya pada ketika ini dapat juga menyambung kisah ku di port dickson
cuba teka...
u all nampak apa??
gambar yang atas yer

sebelum check in resort kita orang pergi jalan-jalan dekat bandar PD sambil cari resort



haaaaa..ada sesiapa nak rasa jari dia dipotong boleh cuba dengan alat dekat atas

agak-agak basikal yang tersebut digunakan untuk apa???tak tahu???baca image kat bawah

!
!
!
!
!

haaaa..tempat cas bateri rupa-rupanya...gila hebat orang jepun ni...sebab itu la dia orang boleh maju.walaupun tak menggunakan bahasa English(hihihi...ada kena mengena ke???) semua gambar diambil ketika melawat muzium askar..tempat yang paling bosan unutk berjalan..hiihihihi
cendol yang paling best dekat PD...orang yang cakap ina tak cakap apa-apa pun...sebab mak dengan ayah jew yang minum cendol ni...ini gara-gara si mamak yang buat...
sudah puas berjalan baru lah check in resort dekat PD iaitu mayang sari...Sumpah tak best..kalu ikut plan ayah kita orang 1 keluarga nak tidur dekat pradise..but resortnya sudah penuh...jadi terpaksala tidur dekat mayang sari...walau apa pun mayang sari resort boleh tahan juga luas..tengaok jela gambar dekat bawah
.:.

.:.

.:.

.:.
dah check in resort apa lagi...pergi mandi pantai la...
ihihihihhi..part yang ni best giler setelah sekian lama tak mandi pantai akhirnya dapat juga....kalau dekat johor susah giler nak pergi mandi pantai...dah la jauh...lepas itu,semua benda nak kena bayar mandi,parking kereta dll....
mandi tak sampai seminit pun...muka dah pedih-pedih...siap merah-merah..tak tahu la kenapa...padahal sebelum ini mandi pantai takde apa-apa pun
love mum

dalam perjalanan nak balik johor pun sempat lagi menyinggah melaka..
(akhir kata..rasa macam susah sangat nak guna bahasa melayu yang betul time2 nak cite semua nie...maksud nya guna bahasa sms lebih senang... maybe sudah lama tidak buat karang bahasa melayu...hahahha..)



post signature

2 comments:

farhana ghafar said...

wah..bestnyer jenjalan kat pd! :) jenjalan kat sini dah terasa macam sampai ke PD. hehe

SuRayA^i. said...

da lme x g holiday T__T

Copyright Reserved by Roslina