Poligami: Hak-Hak wanita & Hala Tuju



Islam adalah agama fitrah yang mengiktiraf kepelbagaian keperluan dan kehendak manusia dalam hidup berpasangan. Berasaskan kepada keadaan inilah Islam membenarkan poligami yang merupakan amalan masyarakat turun temurun sejak sebelum kedatangan Islam lagi.

Bagi memastikan amalan poligami secara yang lebih adil dan dapat menjamin kesejahteraan hidup ummah seluruhnya, Islam telah menetapkan syarat-syarat tertentu yang menghadkan amalan yang bebas sebelum ini dan mengambil jalan pertengahan yang lebih wajar. Syariat Islam menetapkan bahawa seorang lelaki boleh berkahwin dengan lebih dari seorang perempuan tetapi tidak melebihi empat orang.

sumber

wikipedia



semalam uniten telah pun membuat satu majlis ceramah POLIGAMI : HAK - HAK WANITA & HALA TUJU..ramai giler student datang.bukan setakat student jew..tapi penduduk muadzam shah pun turut sama dalam menjayakan ceramah tersebut..kalau tak percaya tengok saja picture di bawah;-

ramai kan???penuh 1 audi ....


haaa??? sallih yaacob pun datang???


kalau tak percaya..tengok tu jangan jealous..hihihi..ceramah malam tu memang best giler tak rasa boring sikit pun...bukan sallih yaacob jew yang datang ustaz and ustazah dari KIPSAS pun datang juga...


yang penting sempat posing 2....hihihihi






post signature

7 comments:

saya_arief said...

pergh..
ramai gler owg...

Armyrule said...

citer ar skit...apa content kamu dpt..huhuhhu...kesian yg xdpt pg ni..huhuhu

etomyam said...

bagus menda tu...dapat buka minda kans

r0sLiNa said...

saya_arief:ha...taw xpe...nasib baik x giler kan

r0sLiNa said...

armyrule:susah la nak cite kat sine..pjng sngat...hiihih

r0sLiNa said...

etomyam:ha....snang la nie husband nak poligami kan????hahahhahah...

openid said...

wah bagus join aktiviti kemasyarakatan neh. :)

Copyright Reserved by Roslina